Wat doen wij

Hoe gaan we van start

In het eerste gesprek stellen we vast wat je wil bereiken. Welke klachten heb je en wat wil je weer kunnen doen? Jij bepaalt wat gezondheid voor jou is. Wellicht heb je al een idee welke behandelwijze je voorkeur heeft?

Dan onderzoeken we je dagelijkse belasting; wat is daarvan gewenst, ongewenst, bewust en onbewust? Welke belasting kun je (tijdelijk) aan de kant zetten om je lichaam de kans te geven je belastbaarheid te vergroten? Waar heb je hulp bij nodig?

Daarnaast gaan we op zoek naar wegen om je belastbaarheid te verhogen. Waar kunnen we je versterken? Bijvoorbeeld met voeding, suppletie en/of kruiden? Waar kunnen we je helpen je te ontdoen van oude vastgezette ballast? Bijvoorbeeld met Body Stress Release of Trauma Prevention/Tension Release Exercises

 

 


Dit alles geeft inzicht in de voor jou meest efficiënte aanpak om je gezondheidsdoel te bereiken. Ik kan je daarin bijstaan met de volgende expertises; 
  • Life Science coach/ Complementaire Therapeut /Natuurgeneeskundig therapeut
  • KPNI((klinische psycho neuro immunologie) Therapie
  • Orthomoleculaire therapie (voedingsadvies, voedingssuppletie, fytotherapie),
  • Body Stress Release (BSR)
  • trauma Prevention/Tension Release Exercises (TRE)

Het eerste gesprek resulteert in een behandeladvies.

Vervolgconsults;
Het doel van de vervolg consults is het bewaken van de voortgang, waar nodig bijstellen van het behandeladvies.

 

Hieronder volgt een korte beschrijving van de hierboven genoemde expertises: 
 
Life Science Coach/Compentair therapeut/Natuurgeneeskundige
In de visie van de natuurgeneeskundigen zijn klachten over het algemeen nuttige reactie van het lichaam die duiden op zelf beschermende en zelf genezende processen. De behandelingen hebben als doel deze processen te stimuleren, ondersteunen en in goede banen te leiden. Omdat deze natuurlijke processen zo belangrijk worden gevonden, gebruik ik in deze natuurgeneeswijzen uitsluitend natuurlijke middelen en therapieën, zoals; Bio milieu belasting, Ortho ecologie, Ideomotoriek, Bio tensor, Bio Fysica, Bio Chemische bepalingen, Iriscopie/Oogdiagnostiek, Chakra Psycologie, Gezondheidspsychologie, Reguliere Onderzoeksmethodes zoals o.a. bloedonderzoek 
 
KPNI Therapeut( klinische psycho neuro immunologie)
Klinische Psycho-Neuro-Immunologie (kPNI) is een gestaag groeiende wetenschap die de samenhang onderzoekt tussen onze psyche, ons immuunsysteem en onze hersenen en hormonen. Nadruk ligt op de betekenis van deze processen voor de dagelijkse praktijk. Wat gebeurt er als we ziek worden? Hoe kan deze kennis bijdragen aan de genezing alsook het voorkomen van de chronische ziekten zo typisch voor onze westerse samenleving?

De wetenschap van de Psycho-Neuro-Immunologie is gebaseerd op de ontdekking dat elk menselijk orgaan en elke afzonderlijke cel voortdurend communiceert met andere organen en cellen en elk mens als zodanig een ‘netwerk’ is van communicerende systemen. Daarnaast maakt de mens ook deel uit van een netwerk van sociale structuren die ook weer invloed hebben op het interne communicatie systeem. 

Orthomoleculaire geneeskunde
" Je voeding is je medicijn en je medicijn is je voeding”.

Deze uitspraak van Hippocratus is een belangrijk uitgangspunt in de orthomoleculaire geneeskunde.

In geval van ziekte kan je lijf soms specifieke voeding nodig hebben om je te helpen herstellen. Daarnaast kan een probleem zijn ontstaan door een tekort aan bepaalde voedingsstoffen. Dat is dan redelijk eenvoudig en zonder bijwerkingen (!) te verhelpen met een verandering in de voeding. Eigenlijk zou je bij alle (chronische) klachten eerst moeten (laten) nagaan of je voeding wel klopt. Aanpassing van de dagelijkse voeding en (tijdelijke) inname van voedingssuplementen om de chronische tekorten weer teniet te doen is dan de therapie.

Fytotherapie (kruidengeneeskunde)
Fytotherapie komt van het Griekse ‘fytos’ (plant) en ‘therapeia’ (behandeling). Het maakt dus gebruik van de heilzame stoffen uit planten en kruiden om ziekten te behandelen.

Kruiden en planten waren waarschijnlijk de eerste geneesmiddelen die de mens voorhanden had, waardoor er nu eeuwenlange ervaring en kennis is opgebouwd rond de geneeskrachtige werking van kruiden. Heilzame kruiden en planten bevatten stoffen die niet alleen het herstel van ons lichaam stimuleren, maar ook een meer algehele, diepere werking hebben op onze gesteldheid. Sommige planten bevatten van nature giftige stoffen. Omdat de fytotherapie uit gaat van het principe alleen milde middelen te gebruiken voor genezing, worden de concentraties zo aangepast dat het middel een efficiënte, milde werking heeft.

Body Stress Release
Body Stress Release (BSR) stimuleert het lichaam om vastgezette spanning los te laten. Een release is precies, effectief en vriendelijk. Géén manipulatie en géén kraken! Body Stress Release is geschikt voor iedereen: jong en oud, ziek of gezond. Body Stress Release is een zachte natuurlijke geneeswijze gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen.

Veel klachten hebben een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren en/of bindweefsel, oftewel body stress. Bij overbelasting gaat je lichaam zich ‘schrap zetten’ uit bescherming. Als dit lange tijd gebeurd of plotseling met een grote klap (ongeluk) dan merkt het lichaam deze spanning niet meer op en laat het niet meer los. Denk maar aan een horlogebandje dat je lichaam ook niet meer opmerkt na een tijd dragen. Deze vastgezette spierspanning, oftewel ‘body stress’, heeft echter een onderdrukkend effect op je lichaamsfuncties. Met name de spanning langs de wervelkolom onderdrukt het zenuwstelsel en daarmee de regulering van vrijwel al je lichaamsfuncties; (rug) pijn- en uitstralingsklachten, spasmen en verkrampingen (zowel in spieren maar bijvoorbeeld ook in maag- en darmen), hormonale klachten en klachten aan het immuunsysteem (allergieën) en dergelijke kunnen het gevolg zijn.

Tension Release Exercises
Het is een eenvoudige techniek waarbij een set van zes simpele fysieke oefeningen gebruikt worden om het lichaam te helpen ontspannen van diep vastgehouden spanning door het oproepen van een autonoom trillen van spieren in het lichaam. Dit worden neurogenetische spiertrillingen genoemd.  
 
Het unieke van deze techniek is dat dit schudden diep van binnen ontstaat, in het centrum van het lichaam bij de psoas-spier. De zachte trillingen resoneren langs de ruggengraat en maken zo spanning vrij door het hele lichaam van onder tot boven. TRE werd oorspronkelijk ontwikkeld om de gevolgen van traumatische ervaringen op het lichaam te verwerken door David Berceli Ph.D. Hij heeft meer dan 20 jaar ervaring in het werken met trauma-interventie en conflicthantering. TRE wordt inmiddels overal ter wereld gebruikt als een effectieve methode om chronische (traumatische) stress, fysieke spanning en emotionele druk te ontladen die ontstaat in het werk van alledag.
Inmiddels hebben we geleerd dat alle mensen profijt hebben bij  de oefeningen. Pijnlijke ervaringen, stress en spanning zijn een deel van ieders leven en we realiseren ons vaak niet hoe deze ervaringen diep hebben ingewerkt op ons lichaam en onze psyche. TRE kan een positieve bijdrage leveren in het los laten van deze spierspanning.